SWART NATUURSTEEN-STEENHOUWERIJ OP BEZOEK


Vandaag een mooie ontmoeting met Natasja van der Woude en Sabrina Reinders, uitvaartbegeleiders. Zij hebben sinds kort een mooi karakteristiek nieuw pand geopend aan het Verdronkenoord in Alkmaar! Wat een enthousiaste meiden met boordevol ervaring en uitgebreide kennis in het vak! Een warm welkom! Natasja vertelde dat zij al 2 personen naar mij heeft doorverwezen voor het uitzoeken van een rouwmonument. De eerste afspraken staan gepland. Ik kan niet wachten om deze klanten te helpen. Persoonlijk, Meelevend, Meedenkend. Deskundig. Respect. Begrip. Dit zijn aandachtpunsten die voor mij heel belangrijk zijn in mijn gesprekken. Ik denk graag mee en sta open voor eigen invulling. 

Deze maand krijg ik van Natasja en Sabrina de eer om de etalage te mogen bekleden met een aantal exemplaren uit de collectie van onze prachtige urnen, om te laten zien wat wij verkopen en wat voor verschillende mogelijkheden er zijn. 

Er zijn glazen, stenen en keramische, metalen. Ook urnen van glasfiber of in de vorm van een kei of andere vormen behoren tot de mogelijkheden. En er bestaan biologisch afbreekbare urnen. Deze worden gemaakt van organische materialen die op een milieuvriendelijke manier toevertrouwd kunnen worden aan de natuur. De urn zal na verloop van weken/maanden afbreken en wordt de as opgenomen in de natuur.

Een zee urn is geheel oplosbaar en afbreekbaar. Deze urn kan te water worden gelaten, drijft nog even op het water en zakt uiteindelijk naar beneden. 

De meeste biologisch afbreekbare urnen kunnen onder droge omstandigheden een tijdje in huis bewaard worden zodat er voldoende tijd is om afscheid te nemen van de dierbare. Daarna kan de urn naar een eigen gekozen plekje in de natuur worden gebracht.